Huumeriippuvuus on tuskainen osa mun arkea

Jaa
Upota
 • Julkaistu 13.03.2019
 • Mun siskon poika on jo vuosia ollut huumeriippuvainen. MIten huumeriippuvuus vaikuttaa perheeseen ja muihin läheisiin ja mistä hakea apua?
  KONDIS Ry:
  facebook.com/kondisry/?epa=SEARCH_BOX

  Seuraa mua somessa:
  Instagram: bit.ly/2wBcgvV
  Twitter: bit.ly/2hRYZg3

Kommentteja • 324

 • Drpepper-12
  Drpepper-12 4 minuuttia sitten

  Sisarukset toisen poika narkkaa toisen pojat menestyy suomessa ja sen ulkopuolella

 • Nameless Anonymous
  Nameless Anonymous 41 minuutti sitten

  Kannabis myyntiin alkon kaltaiseen monopoliin, muut laittomien mömmöjen myyjät tuomittavaksi.

 • Iipa syll
  Iipa syll Tunti sitten

  Ai vankilassa turvassa? Niissähän vasta huumeita käytetäänkin !

 • Mike 88
  Mike 88 Tunti sitten +1

  Hyvä hjallis! Tuuks polttaa budii huome hartsulle?

 • deffari
  deffari 2 tuntia sitten

  pirii ja rauhottavia... hyvä kombo -.-

 • Eläinten Puolesta
  Eläinten Puolesta 3 tuntia sitten +1

  Mä olen ex-narkomaani. 17vuotta meni siinä maailmassa, enkä enää ikinä halua sinne takaisin! Neljä vuotta ollu nyt kuivilla, kesällä täytän 39v... Irti huumeista ei pääse, jos sitä itse ei halua. Muiden painostus ei auta yhtään mitään. Omasta itsestä kaikki lähtee. Mulla tuli raja vastaan. Ei tullu enää hyvä olo huumeista, päinvastoin ja kamala morkkis heti vetojen jälkeen. Huumeit johtaa vain ja ainoastaan kolmeen eri lopputulokseen; vankila, laitos tai kuolema. Kannattaa lopettaa ajoissa, jos yhtään kiinnostaa oma henki ja kohtalo sekä läheiset. Tsemppiä Maria❤️

 • TRAMAL
  TRAMAL 20 tuntia sitten +1

  päivät ilman tramalii on ihan liian kamalii

 • Don Westerlund
  Don Westerlund 21 tunti sitten

  Hienoa ja tärkeä video.

 • anselmi apina
  anselmi apina Päivä sitten +3

  Alkoholin ja huumausaineiksi luokitellut substanssit muokkaavat aivoja. Aivojen mielihyväkeskus joka erittää dopamiinia, sen toiminta muuttuu oleellisesti. Kyse ei oikeasti ole mistään sairaudesta vaan siitä että kun koet jostain asiasta mielihyvää, haluat sitä uudestaan ja jäät siihen koukkuun. Sairausluokitus on tullut tähän osaksi vain siksi että saadaan huumeista riippuvainen ihminen korvaushoitoihin ynnä muihin. Sairausluokitus valitettavasti vie ihmiseltä vastuun itsestään ja hän voi perustella kaiken typeryytensä sillä. Sama alholiin koukussa olevat toistelevat itselleen ja ympärillä oleville että tämä on sairaus. Ja sitten kaadetaan viinaa alas kurkusta.
  Esimerkkinä oma isäni. Hän on myöntänyt tykkäävänsä viinan juomisesta. humalassa on mukavaa. Genetiikkaan on vedonnut myös, isänsä on ollut juoppo ja isän isä myös. Isäni on myös lihava, suvussa liikkuu tämä ongelma. Noh, olen samaa sukua, en juo viinaa enkä ole lihava. Nämä kaikki asiat ovat elintapoihin liittyviä ongelmia. Minua suunnattomasti ärsyttää se että ihmiset toistelevat näitä geeneihin ja sairauksiin liittyviä fraaseja. Kun olet sairas, sinun pitää saada kaikki apu itsesi ulkopuolelta, muuten vastuu päättyy ja voit työntää kurkustasi alas sitä mistä eniten tykkäät, piriä, kossua, irtokarkkeja, limpparia.
  Ihminen joutuu ottamaan itseään niskasta kiinni jotta ongelmista pääsee eroon. Ei siihen auta pään silittely eikä paskan lässytys. En omien lapsuuden kokemusten kautta voi sanoa muuta kuin että tämä sairaus vöyhötys on paskaa. Ei näille oman elämänsä päihteillä pilanneille pidä olla liian myötätuntoinen ja hukuttaa heitä sääliin. Pitää tukea, mutta vastuu kuuluu sinulle itsellesi.

 • ArttuK
  ArttuK Päivä sitten +1

  Harmitontahan se kannabis on ja porttiteoria huuhaata...

  • ArttuK
   ArttuK Päivä sitten

   +peruna 32 En todellakaan ole alkamassa, sarkasmi ei taida olla sinun vahvuus...

  • peruna 32
   peruna 32 Päivä sitten +2

   No alappa polttaa kannabista nii katotaa 10 vuoden päästä onko se harmitonta.

   Jos oot ees elossa enää sillo

 • Unno Inno
  Unno Inno Päivä sitten

  Opettavainen video Hyvä video

 • Maikki Maikkinen
  Maikki Maikkinen Päivä sitten

  Kiitos tästä videosta. 🙏 Pikkuveljeni menehtyi huumemaailmaan vuosi sitten.

 • KOMMEN TAATORI
  KOMMEN TAATORI Päivä sitten

  Pitäsikö teidän mielestä ottaa jonkun asteinen pakkohoito käytöön.?Riippuvuus ei kieltämällä pääty.

 • Jarkko Louhe
  Jarkko Louhe Päivä sitten

  Jotenki naurattaa nää epätoivoset paljastukset vaalien alla.Tragikoominen kaveri on tämä jallis, aina ollut.

 • JMonch
  JMonch Päivä sitten +1

  Huumeiden käyttämisestä ei missään nimessä pitäis joutua vankilaan. Kuka ajattelee niin, että vankilassa istuminen parantaa huumeriippuvaisuuden? Kyllä siitä pitäis hoitoon ihminen laittaa. Eihän alkoholisminkaan takia vankilaan laiteta, jollei oo mitään pahaa tehnyt toisille ihmisille jne. Huumeiden käyttö pitäis muutenkin dekriminalisoida. Jokaisen aikuisen ihmisen pitäis saada käyttää sellaisia aineita, kun haluaa, koska ei muilla voi olla valtaa määrätä, että mitä kukakin omalle keholleen saa tehdä. Tottakai valistusta pitää olla ja tehdä se selväks jokaiselle, että mitä mikäkin aine aiheuttaa ja kertoa, että ei mikään huume suurimmaks osaks sulle hyvää tee vaan päinvastoin. Myöskin dekriminalisoinnin myötä vois hakeutua hoitoon paremmin, kun ei tarvi pelätä sitä että joutuu linnaan.
  Huumeiden laillistaminen vois olla kans ihan jees juttu, koska ihmiset on aina käyttänyt ja tulee aina käyttämään kaikkia mahdollisia aineita, oli ne sitten kiellettyjä tai ei. Mielummin huumeita valtion erikoiskaupasta, kuin joltain kriminaalilta. Miettikääpä kuinka paljon ihmisiä tapetaan jossain Meksikossakin sen takia, että huumekartellit riehuu keskenään ja tappaa siinä sivussa syyttömiä ja vaikka mitä. Miks vaan ei vietäis työpaikat niiltä pois? Lähes jokainen ihminen ostaa aineensa mielummin valtion erikoiskaupasta joltain mukavalta sedältä tai tädiltä, kun joltain tyypiltä, joka saattaa tehdä sulle ja sun perheelle vaikka mitä pahaa. Ei nykyään oo juuri mitää Al Caponeitakaan myymässä viinaa, kun ihmiset ostaa mielummin valtiolta ne.

  Lopuks vielä haluan sanoa, että surullinen tämä videon tarina, eikä missään nimessä oo tarkoitus vähätellä. Tuo on varmasti hirveimpiä asioita, mitä ihmiselle voi elämässä tapahtua.

  • JMonch
   JMonch Päivä sitten

   "Minusta esimerkiksi kaikkien huumeiden laillistaminen ei välttämättä olisi huono ajatus. Huumeiden käytöstä lähtisi glamour, jos rekisteröity narkomaani hakisi päivittäiset piikkinsä terveysasemalta. Narkomaanit olisivat oletettavasti nykyistä terveempiä ja rikokset vähenisivät, Packalén sanoi Uuden Suomen blogissaan.

   Packalen sanoi IS:lle, ettei hän olisi kaikkia huumeita laillistamassa.

   - En ole vapauttamassa huumeita. Nyt tilanne on se, että korvaushoito on laillistettua huumeiden käyttöä. Joku käyttää aineita aina, sotaa ei ole voitettu missään. Suurin hyötyjä on järjestäytynyt rikollisuus.

   - Tärkeintä olisi vähentää huumeiden määrää katukaupassa, Packalen totesi."

  • JMonch
   JMonch Päivä sitten

   "Kansainvälisten kokemusten mukaan käyttörangaistuksista luopuminen ei lisää käyttöä. Esimerkiksi Portugali dekriminalisoi huumeiden käytön ja pienten määrien hallussapidon vuonna 2001. Huumeiden käyttöön puututaan hallinnollisin seurauksin, joissa sosiaalitoimen rooli on keskeinen. Muutos vähensi haittoja, mutta ei lisännyt käyttöä. Norjassa suurkäräjät on hyväksynyt periaatekannanoton käytön rangaistavuuden korvaamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon toimenpitein.

   Tilanteessa, missä huumeita käyttävän henkilön ei tarvitse pelätä rangaistusta tai rikolliseksi leimautumista, on huomattavasti nykyistä helpompaa tarjota monipuolista sosiaali- ja terveydenhuollon tukea ja hoitoa. Huumeiden käytön puheeksi otto erilaisissa palveluissa, esimerkiksi terveydenhuollossa, olisi luontevampaa kummallekin osapuolelle, kun käytöllä ei olisi enää rikollisuuden leimaa. Se edistäisi myös ongelmakäyttäjien hoitoon hakeutumista ja ohjausta.

   Rangaistavuuden sijaan huumeiden käytön ehkäisyyn ja haittojen vähentämiseen tarvitaan uusia keinoja ja menettelytapoja. Oppia voisi ottaa esimerkiksi siitä, kuinka tupakointi on saatu vähenemään ilman kriminalisointia."
   Thl:län blogista näin.

  • JMonch
   JMonch Päivä sitten

   Tietysti, jos haluaa ajatella kieltolain toimivan, että mitään ei käytetä, koska on kielletty. Mikäs siinä sitten. Hienosti toimi Yhdysvalloissakin aikanaan alkoholin kieltäminen.

  • JMonch
   JMonch Päivä sitten

   No joo näin ja se on hyvä, että ei joudukkaan. Ei se merkintäkään silti mikään hyvä juttu ole, kun et kerran kellekkään mitään pahaa oo tehny. Väitän kyllä myös, että ihminen joka haluaa käyttää huumeita, niin käyttää niitä oli ne laittomia tai ei. Itseäni ei esim. kiinnostais tippaakaan kokeilla mitään, vaikka kaikki maailman huumeet olisikin laillisia. Siitä saa kumminkin aikamoisen leiman, jos nyt huumeita käytät. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Millä perusteella se rikollisuus vähenee vain hieman? Onko ihmiset niin tyhmiä, että ne ostaa kadulta silti huumeet, kun saa laillisestikkin valtiolta? Joo kadulta saa halvemmalla, mutta mietippä minkälaiset riskit siinä on? Valtion erikoiskauppaan kun menet ostamaan huumeita, niin sä maksat ne ja lähdet pois. Kadulla voit pahimmassa tapauksessa kuolla tai sun perheelle voidaan tehdä jotain pahaa. Ei jotain huumetyyppiä välttämättä kiinnosta pätkääkään, vaikka sä ihan kiltisti maksaisit oikean summan niistä huumeista. Se voi yks kaks vaan päättää, että maksappa lisää tai ammun sut. Tämä nyt ehkä enemmän koskee Meksikoa ja muita valtiota kun Suomea, mutta kuitenkin.

  • JMonch
   JMonch Päivä sitten

   No ihmiset hankkii sitä heroiinia siitä huolimatta. Ja varmasti ensin pitkään olisi niin, että sais vaan miedompia huumeita. Tälläkin hetkellä joku ihminen vetää heroiinia todennäköisesti naamaansa. Ei paljoa kiinnosta, onko se laitonta vai ei. Valtiolta saatuna huumeissa tuskin on mitään epäpuhtauksia, mutta arvaa kiinnostaako jotain huumekartellia moinen? Ja väitän, että huumeita ei enää ostetan suurimmaksi osaksi kadulta, vaikka onki halvempaa, kun sen saa laillisestikkin ja sä et siinä tapauksessa ole mikään rikollinen. Enää ei myöskään tapahdu mitään syyttömien kidnappaamista ja kiduttamista huumeiden takia, koska valtiot on napannu huumekartellien markkinat. Huumeiden vastainen sota on muutenkin yks iso vitsi, jonka takia sitä porukkaa varsinkin kuolee aivan turhaa. Huumeiden käyttämistä ei voida lopettaa, vai kuvitteleeko joku oikeasti, että niiden ollessa laittomia, niin kukaan ei käytä? Sitten vaan armeijan johdolla sotimaan huumekartelleja vastaan ja kuvitellaan että näin hoituu homma.

 • Aurora V
  Aurora V Päivä sitten

  Rohkea video

 • Lil VIVI
  Lil VIVI Päivä sitten +2

  vammane vanha homo

 • JOP3
  JOP3 Päivä sitten +7

  Tästä videosta respect hjallikselle.

 • Who's King Now
  Who's King Now Päivä sitten +4

  Ongelmana ei ole käyttö vaan se stigma ihan minkä tahansa laittoman päihteen ympärillä.

  • thetopicala
   thetopicala Päivä sitten +1

   Who's King Now Tarkoitatko, että harmi kun alaikäiset ei saa laillisesti vetää edes kannabista! Marian poika aloitti 15 v ja on nyt siellä missä on. Ei kaikille varmaan mutta suurelle osalle tulee isoja erilaisia ongelmia kokeiluistakin. Onneksi on laki ja hyvät tuomiot ja kiinnijäämisen vaara koko ajan. Puolestapuhujat haluavat vain samanlaisen tuskaisen elämän muille kuin on jo itsellään. EI keveille eikä muille huumeille.

 • Kinzu
  Kinzu Päivä sitten +4

  "kukaan ei synny pahana"

 • Legend2993
  Legend2993 Päivä sitten +30

  Hieno otsikko.... Odotan jo iltapäivälehtien otsikoita Hjalliksen huumeriippuvuudesta

 • Aleksis Kauranne
  Aleksis Kauranne 2 päivää sitten +3

  niin pitkään kun puhutaan kannabiksen tasoisista aineista, jotka on vähemmän haitallisia kun alkoholi nii enkäytä termiä narkkis. mut joo joka suvussa on se musta lammas.

  • petteri hietanen
   petteri hietanen 2 päivää sitten +2

   420 Siis kannabis on todellakin fiksumpaa kun alkoholi.. Nää kukkahatut ei vaan ymmärrä mitään .

 • pparta13
  pparta13 2 päivää sitten +5

  Arvokasta työtä Maria. Menetin tyttäreni 24v jo vuonna 2000. Silloin ei osattu olla vielä noin avoimia. Olin kyllä A studion vieraana, lähipiiri oli toimittajia. Ei ollut pitkää käyttöä vaan traaginen heroiini pistos. Jälkikäteen vasta ihmettelin miten poliisi hoiti koko tutkimuksen. Jälkikäteen olen oppinut myös olematta syyttämättä kaikesta itseäni. Tein vapaaehtoisuuden puitteissa muutamia koulunkäyntejä ja Niinastani teki Opetusministeriö myös silloin kouluja varten opetusvideon, mutta se on hautaunut. Itse katson sitä joskus haikeudella. Heroiinin kokeilu vei prinsessamme oli myös haluttava juttu jopa Kodinkuvalehteen. Mietin yhdistystäsi, olisiko minusta jotenkin auttamaan toimintaansi. Löydämme FB

 • sWΛGS
  sWΛGS 2 päivää sitten +7

  Kyl mä myssyy poltan

 • Donmai Me
  Donmai Me 2 päivää sitten +4

  Meneekö nikotiinia paljon..? Niin kähee ääni, että hirvittää. Keuhkosyöpä viimeistään herättää!

  • Lauri Sorsa
   Lauri Sorsa Päivä sitten

   Ei tosiaan miellyttävä ääni. väsynyt ja nariseva.

  • kipsU00 _
   kipsU00 _ Päivä sitten

   Ei käheä ääni aina tupakoinnista kerro :D

  • Donmai Me
   Donmai Me 2 päivää sitten +1

   Mut ei oo huume, hups. Go for it!

 • timo hytönen dubbaja
  timo hytönen dubbaja 3 päivää sitten +2

  Voisitsä hallit niinku tehdä videon työttömyyden ja tästä työtilanteesta ja miten me Suomeen saataisiin lisää työtä niin siitä aiheesta semmoset videot ja miten sitä voisi niinku saada

  • Miikkapee _
   Miikkapee _ Päivä sitten

   Suomessa on töitä jokaiselle, eri asia on, että työttömät eivät hae/halua töitä. 😑

 • Panaman Sulttaani
  Panaman Sulttaani 3 päivää sitten +5

  Laillistakaa Kannabis!

 • KEk
  KEk 4 päivää sitten

  Hyvä video!

 • Ducklin78
  Ducklin78 4 päivää sitten +1

  Rohkeaa avoimuutta! Voimia kaikille!

 • Iso Käsi
  Iso Käsi 5 päivää sitten

  Niin, tässäpä näätte että nistejä tulee ns.hyvistäkin perheistä. Aina ei se pahaolo ja elämää karkuun juokseminen ei vaadi köyhyyttä ja kurjuutta. Mutta hjallis ja muut, nyt huomaatte että rahalla ei saa kaikkea. Rohkea video.... Päätäjänä kannatas varmaan tehdä jotain, muuta kuin sulkea niitä kuntoutus paikkoja ym.... Nytkin jouduttu tekemään kondis ry... Eli yksityinen kolmas sekorin toimija sen tilalle mitä yhteiskunnan pitäisi hoitaa, mamuille riitää satoja miljoonia mutta ei oman maan kansalaisille.

 • kari väihkönen
  kari väihkönen 5 päivää sitten +1

  tärkeitä asioita hjallis💪hyvä video

 • JesseFin88 Crossout Gamer
  JesseFin88 Crossout Gamer 5 päivää sitten +54

  luulin, että hjallis piilottelee tämänkaltaiset asiat, läheinen on ongelmissa, sukulainen käyttää huumeita tjmv. olin väärässä, mikään sairaus ei ole noloa kertoa, mutta valitettavasti tää aihe on usein tabu. respect ja siunausta ja voimia siskollesi ja toivotaan, että asiat järjestyy vielä joskus. itse entisenä riippuvaisena voin sanoa, ettei se aina ole niin helppoa ja nopeaa (lopettaminen). Minullakin oli jo yksi korkeakoulututkinto, runsaasti työkokemusta yms. mahdollisuudet taustalla, mutta silti lopettaminen vei vuosia. huh...Voisi luulla, että se on helppoa ja vielä helpompaa ja nopeampaa, kun on koulutettu ja ns. mahdollisuus palata hyvälle polulle "heti kun vain haluaa" . Mutta eihän se näin mene.

 • Leevi Kuusa
  Leevi Kuusa 5 päivää sitten +18

  Kannabis on okei jos osaa pysyä siinä!

 • crosbyesa
  crosbyesa 5 päivää sitten +1

  voisko poliitikot lisätä varoja ennalta-ehkäisevään päihdetyöhön? itse olen kokemusasiantuntija ja haluaisin työskennellä nuorison parissa mutta korvaus olisi tietysti hyvä tärkeästä työstä saada.

 • SuperCrackerjacks
  SuperCrackerjacks 5 päivää sitten +4

  Olette rohkeita! Lisää tällaista. Nuoriso median mukaan raitistuu raitistumistaan, mutta jos avaa silmänsä kaupunkien keskustoissa, en olisi aivan varma asiasta.

 • LIITONMIES
  LIITONMIES 5 päivää sitten +15

  Huumeet apteekkeihin kaikkien saataville. Näin katoaa rikollisuus, sairaudet ja todenäköisesti huumeiden aiheuttamat kuolemat. Lisänä saisi suomen valtio verotuloja.

 • Trio Clan
  Trio Clan 5 päivää sitten

  Mahtava aihe!

 • TopTenSnake
  TopTenSnake 5 päivää sitten +3

  Aika heikkoa jos ei pää vähän kestä hUUmausaineita. Aniniin ja voitteks sillee laillistaa sen kannabiksen tai ees dekriminalisoida?

  • Jaana Kari
   Jaana Kari 21 tunti sitten

   TopTenSnake
   Kyllä se vielä sieltä tulee. . laillistaminen.

  • Tutkin Rannan
   Tutkin Rannan 4 päivää sitten

   Oikein

 • Jussi Halla-aho
  Jussi Halla-aho 5 päivää sitten +1

  ❌🧔🏾❌

 • takalo kari
  takalo kari 5 päivää sitten

  surullista..

 • Vellu Pirinen
  Vellu Pirinen 5 päivää sitten +2

  Nice nice. Ei ois parii kymppii heittää? Ps huumeet ei oo pahempia ku alkoholi vältsii bro

 • Wroke
  Wroke 5 päivää sitten +19

  Se päihdeongelma on seuraus eikä syy. Miksei ihmiset ymmärrä tätä yksinkertaista asiaa?

  • Wroke
   Wroke 4 päivää sitten +5

   JesseFin88 Crossout Gamer Ei sulla mitään vasta-argumenttia ollut tietenkään heittää. Auot vaan päätäsi kun et muuta osaa.

  • JesseFin88 Crossout Gamer
   JesseFin88 Crossout Gamer 5 päivää sitten +1

   höpöhöpö, sinunlaiset trollit tietävät aina vastauksen kaikkeen, harvemmin vaan mitään fiksua

  • jay banks
   jay banks 5 päivää sitten

   Sä oot tietämätön pelle

  • Katsokaasz
   Katsokaasz 5 päivää sitten +12

   +Hjálmarr Ongelmien pakenemista. Yleensä huumeriippuvaisilla on paljon muitakin ongelmia sen itse päihdeongelman lisäksi.

  • LuomuPirtsu
   LuomuPirtsu 5 päivää sitten

   Tämä

 • jay banks
  jay banks 5 päivää sitten +7

  hyvä video, toivottavasti asiat menee parempaan päin. tsemppiä perheelle. Itellä samaa kokemusta, ei ole kivaa...

 • Juuso Tarkkonen
  Juuso Tarkkonen 5 päivää sitten +7

  no hui hui kannabis vittu alkoholikin tekee pahempaa jälkeä

 • Robert Baltzar
  Robert Baltzar 5 päivää sitten +1

  Voimia!! Ei oo helppoo!!

 • Anonym
  Anonym 5 päivää sitten +5

  Tää nainen on ollu meidän koulussa puhumassa just tästä sen pojast, joka käyttää huumeita. (Sipoonlahdenkoulu)

 • sir Eino
  sir Eino 5 päivää sitten

  Breaking bad Jesse

 • trash can jam
  trash can jam 5 päivää sitten +6

  Ympäristön ja elämän paskausta nämä huumet...

 • san-teri
  san-teri 5 päivää sitten +16

  Alkoholistit=pakkohoitoon koska käy kalliiksi.
  Narkkarit=antaa niellä valtion rahoja.

  • crosbyesa
   crosbyesa 2 päivää sitten +1

   +whats up voin kokemuksesta sanoa et olisin itse ollut monta kertaa valmis kirjoittamaan vaikka nimen alle että eivät päästäisi viikon jälkeen pois. Noita käyntejä katkolla ja ps-osastolla kymmeniä ja kymmeniä.

  • whats up
   whats up 2 päivää sitten +1

   +crosbyesa voin kokemuksesta sanoa että ei pakkohoito mitään auttas.
   Muutos lähtee aina itestä, päihdehoitoa vois kyllä lisätä

  • crosbyesa
   crosbyesa 5 päivää sitten +2

   pakkohoitoa ei ole suomessa, itse kyllä kannattaisin sen lisäämistä koska omat voimavarat ja vaikka oma halu / tahto olisi, ei se aina riitä voittamaan sairautta. itse olen opiaattikorvaushoidossa joka säästää valtion rahoja ja nosti minut jaloilleni.

 • luke p
  luke p 5 päivää sitten +1

  Nostan hattua voimia👍👍

 • Daniizar
  Daniizar 5 päivää sitten +83

  Sen verran minkä Mariaa ja hänen miestään olen tavannut, niin voin sanoa että sympaattisempia ja mukavempia ihmisiä en voi kuvitella. Luulen, että pojan kohtalon suhteen on aika paljon huonoa tuuria ollut. Päätynyt väärään porukkaan ja homma lähtenyt luisuun.

 • FortniteClips
  FortniteClips 5 päivää sitten +5

  Huumeriippuvuuteen ei aina kuulu rikollisuus.

  • Jaana Kari
   Jaana Kari 21 tunti sitten

   Teemu Ojaniitty
   Dont do drugs use only cannabis.

  • FortniteClips
   FortniteClips 4 päivää sitten +1

   Apteekissa on myös vahvoja huumeita. Fun fact.

  • FortniteClips
   FortniteClips 4 päivää sitten +4

   Lähinnä tarkoitan että monet lääkkeet on lääkärin ohjeiden mukaan käytettynä ihan kuin huumeet. LISÄKSI tyhmää sanoa ettei alkoholi esim olisi huume :P

  • Teemu Ojaniitty
   Teemu Ojaniitty 5 päivää sitten +2

   Huumeitten käyttö ja hallussa pito on laitonta. Miten se muka voi olla laillista toimintaa?

  • Jaakko Nykyri
   Jaakko Nykyri 5 päivää sitten +9

   FortniteClips miten sitten saat niitä huumeita?

 • Jouko Kuisma
  Jouko Kuisma 5 päivää sitten +2

  Muistan kun monta vuotta sitten tuli ohjelma missä kovia huumeita käyttänyt kertoi että kaikilla huumeiden käyttö alkaa kannabiksesta. Uskon sen.

  • whats up
   whats up 2 päivää sitten +3

   Itseasiassa kaikki huumeiden käyttäjät alottaa alkoholilla

  • Aaro Ojala
   Aaro Ojala 5 päivää sitten +5

   +Jouko Kuisma Jossain tapauksissa voi hyvinkin olla, mutta yleisesti porttiteoria on todettu virheelliseksi kannabiksen osalta.

  • Jouko Kuisma
   Jouko Kuisma 5 päivää sitten

   +Aaro OjalaEn niin väitäkään. Mutta usein jonkun kokeilun jälkeen (varsinkin jos se ei tuntunut vaaralliselta) voi tulla halu kokeilla muitakin huumeita ja sitten se voikin olla jo menoa.

  • Aaro Ojala
   Aaro Ojala 5 päivää sitten +6

   Mutta kaikki kannabiksen käyttäjät eivät ala käyttämään kovia huumeita!

  • elin_s
   elin_s 5 päivää sitten

   Jouko Kuisma helposti

 • Samppeli
  Samppeli 5 päivää sitten +9

  Vitun klikkipaska saatana

  • Chicken Leg
   Chicken Leg 5 päivää sitten +6

   Itekki luulin että hjalliksella on ongelma

 • flossimies flossari
  flossimies flossari 5 päivää sitten

  minnesotahoito

 • Hugemetalfan92
  Hugemetalfan92 6 päivää sitten +36

  Jos seuraavalla hallituskaudella kannabista ei vapauteta, ollaan jo liian myöhässä globaalisti. Kaikki muut EU-maat alkaneet jo laillistamaan ja tuottamaan sillä verorahoja. Suomessa nukutaan kun ei täällä tabujen luvatussa maassa uskalleta puhua asioista.

  • Silu Sisusydan
   Silu Sisusydan 5 tuntia sitten

   Eu on antanut myös kehoituksen helpottaa lääkintäkäyttöä ja lisätä tutkimusta koska aina vedotaan tutkimuksen puutteeseen.

  • Jaana Kari
   Jaana Kari 21 tunti sitten

   Aeto Savolaene
   Mielummin rahat omaan taskuun kuin valtion.
   Yeah en kannata laillistamista.

  • Aeto Savolaene
   Aeto Savolaene Päivä sitten +2

   saatanan kyrvät Minun ei tarvitse perustella mielipiteitäni...kannabiksella on useita haittavaikutuksia PISTE.

  • saatanan kyrvät
   saatanan kyrvät Päivä sitten +1

   +Aeto Savolaene perusteluja?

  • Aeto Savolaene
   Aeto Savolaene 4 päivää sitten +6

   KANNABISTA EI PIDÄ LAILLISTAA!!!!

 • Tili Päivä
  Tili Päivä 6 päivää sitten

  Kumivalkeaa

 • rita holst-fagerroos
  rita holst-fagerroos 6 päivää sitten +24

  Vahva Maria! Hienoa työtä! Minusta on myöskin vahvasti tehty Hjallikselta olla siskonsa vierellä.

 • Kommervenkki 1
  Kommervenkki 1 6 päivää sitten +132

  Huumeet on paskaa. Hyvä video Hjallis!

  • Unno Inno
   Unno Inno Päivä sitten

   Olen samaa mieltä sun kanssa huumeet ovat paskaa

  • Tutkin Rannan
   Tutkin Rannan Päivä sitten

   +Tilatkaa Jesulinaattori öö ei

  • Tilatkaa Jesulinaattori
   Tilatkaa Jesulinaattori Päivä sitten +1

   +Tutkin Rannan Huumeiden vaikutusta kansanterveyteen ei voida kieltää. Lähtemättä analysoimaan porttiteorian paikkaansapitävyyttä voimme silti todeta, että ongelmia huumeiden käytöstä koituu valtaosalle sen käyttäjistä. Riippuvuuden, mielenterveysongelmien ja muiden ongelmien koituminen on valitettavan yleistä, mutta pakko myöntää että osasyy tähän on kriminalisointi. Myös laittomuus aiheuttaa huumeiden hankintaan liittyviä ongelmia ja väkivaltarikoksia. Voimmeko luottaa kansalaisen harkinakykyyn? Paljonko se kustantaa valtiolle? Mistä kustannukset ovat pois? Haluammeko Suomesta sellaisen valtion? Laisäädännön kanta on selkeä: Emme voi. Kriminalisointi on kuitenkin ainoa ratkaisu, joka minimoi valtion kustannukset ja näin ollen hyvinvointi jakautuu myös yhteiskunnassa tasaisemmin kaikkien kesken.

  • HRHTNT
   HRHTNT Päivä sitten

   +SpurdoGarhu suomessa ei kauheasti heroiini ongelmaa ole vaan subutex ongelma ja se on laillista.

  • Mikki Hintikka
   Mikki Hintikka 2 päivää sitten +1

   +Kommervenkki 1 left...

 • Bluemountain972
  Bluemountain972 6 päivää sitten +15

  Kun Hjallis lähipiirissäsi tapahtuu tällaisia ikävyyksiä, niin mikset siltikään uskalla puhua asioista niiden oikeilla nimillä? Edellisessäkin huumevideossasi niputit kaikki huumeet samaan kategoriaan niin kuin tässäkin. Ironistahan on, että tätäkin riippuvaista ihmistä olisi voitu hoitaa esim. klassisilla psykedeeleillä, mutta tavan kansalaiselle "hUUmeen" käyttäminen hoitokeinoja kuulostaa lähinnä vitsiltä.
  Sinänsä surullista, että portugalin toimivaa mallia ovat THL ja lukuisat muutkin tahot kannattaneet, mutta poliitikot eivät tee asialle mitään.

  • Jaana Kari
   Jaana Kari 21 tunti sitten

   JesseFin88 Crossout Gamer
   Ei kannabis ole huumetta. .

  • JesseFin88 Crossout Gamer
   JesseFin88 Crossout Gamer 5 päivää sitten +2

   Ja korvaushoidoissa "entisille" käyttäjille tarjotaan laillisesti samoja tai yleensä kovempia huumeita. Sitten ihmetelläään, miksi rikostilastot yms. ei muutu tai jopa pahenee. Siis korvaushoitopotilaiden kohdalla..ja iso ongelma on myös, että niputetaan huumeet, kuten heroiini, amfetamiini yms., samalle viivalle kuin kannabis. Tiedän monta ystävää ja tuttavaa, jotka ovat kannabiksen avulla päässeet irti huumeista ja takaisin normaaliin elämään. Kannabiksella irti huumeista ! :)

 • tero kurunsaari
  tero kurunsaari 6 päivää sitten +106

  Mä tiedän just kaiken ton tunteen seurasin vierestä veljen päihdeongelmaa 12 vuoden ajan joka päättyi lopulta siihen että hän menehtyi.

  • Satu Tuominen
   Satu Tuominen Tunti sitten +1

   On ikävää ku sattuu tommosta. Osaanotto 😔

  • DoG SquAd
   DoG SquAd 23 tuntia sitten +1

   Otan osaa

  • Maikki Maikkinen
   Maikki Maikkinen Päivä sitten +1

   Sama täällä! 😢

  • t s
   t s Päivä sitten +1

   Osanotot❤

  • Joni 21
   Joni 21 Päivä sitten +1

   Otan osaa Tero❤

 • mousse
  mousse 6 päivää sitten +43

  Huh huh... Muistaakos joku sen Hjalliksen tipaton tammikuu videon, jossa Hjallis sanoi, että alkoholiriippuvaiset käy meitin yhteiskunnalle kalliiks ja lakia pitäis muuttaa niin, että alkoholistit pannaan PAKKOHOITOON. Kyllä nää videot ja mielipiteet seilailee sinnne tänne. Ei ota mitään selvää. Poliittista purjehdusta kai sitten...

  • thetopicala
   thetopicala Päivä sitten

   THEweelaful Sillä on sitten vankilakierre edessä.

  • THEweelaful
   THEweelaful 4 päivää sitten +3

   +mousse mut jos pakkohoidettavalla ei oo halua parantua? Auttaako hoito sillon ollenkan ☹️🤔

  • mousse
   mousse 4 päivää sitten

   +JesseFin88 Crossout Gamer Olen kanssasi samoilla linjoilla. Minunkin lähipiirissäni on kuollut alkoholisti ja huumeriippuvuudesta aikanaan kärsinyt ihminen. Minun pointtini olikin se, että Hjalliksella ei ollut näkemystä. Sinulla on näkemyksiä (lähteet toki aina tuovat uskottavuutta argumentointiin), mutta et liene ehdolla eduskuntaan.

  • JesseFin88 Crossout Gamer
   JesseFin88 Crossout Gamer 5 päivää sitten +1

   voin tuon kaiken henkilökohtaisesti ja kymmenien tuttavien kohdalla kokeneena sanoa, että ainut järkevä, tehokas ja toimiva ratkaisu olisi, jos voitaisiin laittaa ainakin osa (mieluusti melkein kaikki ) pakkohoitoon. Nykysysteemin suurimpia ongelmia on, kun joku kertoo "parantuneensa" tai "olevansa valmis lopettamaan", hän saa ilmaiset vieroitukset, terapiat, mahd. korvaushoidot (samaa tai vahvempaa huumetta, mutta laillisessti, hoitajan annostelemana) ja faktisesti heistä valtaosa palaa siihen vanhaan ja vanhoihin tapoihinsa. Toinen iso ongelma on huumeriippuvaiset pikkurikolliset, jotka laitetaan vankilaan, vieroituksen sijaan. Kuvittelin itsekin, että vankila parantaa. Itseasiassa vankilassa 82% (faktana) käyttää huumeita, jopa rikolliset, jotka eivät siviilissä käyttäisi. Vankila huumeriippuvaiselle on yhtä hyvä ratkaisu kuin pistää alkoholista toipuva töihin panimoon. Hinnat talossa ovat myös 3-10x isommat, joten se luo lisää ongelmia, kuten velkaantumista ja siitä johtuvaa väkivaltaa yms. "lieveilmiöitä" . Jos tarkastellaan vankilaan joutuvia ensikertalaisia, 90% heistä joutuu sinne uudestaan eli se ei toimi edes pelotteena tai ehkäisemään uusia rikoksia. Kun yhtälöön lisätään vakava huumeriippuvuus, ainoa oikea ratkaisu olisi HOITO ja faktisesti vain pakkohoito toimisi. Onhan vankilaankin pakko mennä, töihin on pakko mennä, jossei halua saada kenkää, olettaen, että olet terve jne. sanana pakkohoito kuulostaa jotenkin rujolta ja "kauhealta" monen korviin. Tässä jos missä, rajat ja kuri ovat RAKKAUTTA ja välittämistä. Kun aikanaan vanhempani ja muutama tuttava+ystävä vetivät tiukinta linjaa, katkaisivat välit, pidin heitä "pettureina" ja "pahoina ihmisinä". Jälkeenpäin ymmärsin, että he ansaitsevat suurimmat kiitokset. Eivät ne, jotka hyssyttelivät ongelmia, paapoivat ja auttoivat. Toki arvostan auttamitakin, ilman sitäkään en olisi enää tässä. Summa summarum, hjalliksen "pakkohoidossa" on pointtia.

  • mousse
   mousse 5 päivää sitten +7

   ​+mrmattnuu Sillä tavalla ristiriidassa, että Hjallis (nyt en puhu hänen siskostaan) olisi voinut kertoa mielipiteensä ja ratkaisuehdotuksensa huumeriippuvuuteen ja sanoa, että hänen looginen kannanottonsa sekä alkoholistin että huumeongelmaisen osalta on pakkohoito.
   Oma asiansa sitten on, miten videon katsoja suhtautuu populismiin, jossa vain pyöräytetään suit sait laki, jolla tehdään rajoitus ihmisen itsemääräämisoikeuteen.

 • Cxx xD
  Cxx xD 6 päivää sitten +15

  hjalliksen silmät räpsyy kokoajan

 • Jan Lindberg
  Jan Lindberg 6 päivää sitten +51

  Voimia kaikille. Riippuvuus on tosi paha juttu. Mietoja päihteitä on turha kuitenkaan syyttää. Ymmärrättevästi asia pelottaa tietämättömiä. Marian kokemukset ovat kuitenkin todellisia ja erittäin ikäviä. Joka perheen painajainen. Voimia vielä.

  • Unno Inno
   Unno Inno Päivä sitten

   +just nii olet oikeassa olen samaa mieltä kanssasi

  • Tilatkaa Jesulinaattori
   Tilatkaa Jesulinaattori Päivä sitten +1

   Sotkematta uskontoja tähän(kin) asiaan niin täytyy sanoa että huumeriippuvuus on kyllä asia, joka on hirveä sekä omaisille että käyttäjälle. Laittomuus ja häpeä saattavat johtaa koko ongelman kieltämiseen ja piilotteluun josta koituu yhä isompia ongelmia. Vaikea sanoa onko kriminalisoinnilla loppujen lopuksi enemmän vai vähemmän myönteisiä kuin negativiisia puolia. Uskon silti että se on järkevin ratkaisu.

  • Sami Nolo
   Sami Nolo 4 päivää sitten +2

   +just nii lopeta jo jeesustelu :D saat uskoa vaikka naapurin penaan, mutta älä tuputa sitä jonain faktana muille.

  • just nii
   just nii 4 päivää sitten +1

   Etkö tiennyt että maan uumenissa liikkuu sulaa laavaa?

  • just nii
   just nii 4 päivää sitten

   +Sami Nolo no ehkä omasta mielestäsi.. helvetti on todellinen paikka

 • Viktor Atamaani
  Viktor Atamaani 6 päivää sitten +3

  Hjallis oli höhlän näkoinen tuossa vieressä tapittaessaan. Tuo akka voisi miettiä mielessään että menikö lapsen kasvatuksessa jotain mönkään kun pojan piti hakea lohtua kamoista.

  • Oselove
   Oselove 5 päivää sitten +17

   Ei aina kasvatuksesta kiinni.

 • Seko Poltsi
  Seko Poltsi 6 päivää sitten +3

  Hyvää asiaa addiktiosta!

 • Veikko Vekaman
  Veikko Vekaman 6 päivää sitten +3

  Vankilassa huumeiden käyttö tietenki loppuu, tai ainakin vähenee.
  Ilman kunnollista riippuvuuden hoitoa meno jatkuu lusimisen jälkeen vanhaan malliin.

  • Hugemetalfan92
   Hugemetalfan92 6 päivää sitten +3

   ei todellakaan vankila estä huumeidenkäyttöä :D

 • Azkup
  Azkup 6 päivää sitten +14

  Mielestäni Suomi voisi ottaa mallia Sveitsistä ja laillistaa kevytkannabiksen käyttö. Tällä hetkellä kun nuorelle tulee halu kokeilla kannabista pitää olla kontakteissa rikollisten kanssa ja rahat valuu sitten sinne. Jos sitten myöhemmin haluaisi kokeilla jotain vahvempaa olisi se helppoa koska löytyisi vanhoja tuttuja joilta sitten saisi ihan mitä vaan. Jos sitä kannabista olisi tuokin poika ostanut alkosta olisi vahvemmat huumeet jäänyt varmaan kokeilematta.

  • Piirakka
   Piirakka 5 päivää sitten

   +Hugemetalfan92Im so high i can shake hands with jesus☠

  • Hugemetalfan92
   Hugemetalfan92 6 päivää sitten

   pilveenhän näillä päihteillä halutaan, ei se kevytkannabis ole viihdekäyttöä varten.

  • Azkup
   Azkup 6 päivää sitten

   +tero kurunsaari Se on kannabista jonka THC-pitoisuus on alle 1%.

  • tero kurunsaari
   tero kurunsaari 6 päivää sitten

   Kerroppa mikä v*ttu on kevyt kannabis sellasta ei oo edes olemassa ellei lääkekannabista lasketa.

 • jo ku
  jo ku 6 päivää sitten +5

  Ennen vaaleja video EU:n hyödyt ja haitat Suomelle

  • Jaakko Nykyri
   Jaakko Nykyri 5 päivää sitten +1

   jo ku niin. Voisi Hjallis vaikutusvallallaan kitkeä tätä joittenkin puolien harjoittamaa eu-vastaisuutta :)

 • kekkuli
  kekkuli 6 päivää sitten +8

  Onko teillä asianomistajan lupa puhua asiasta

  • Pekka
   Pekka 5 päivää sitten

   ei tollasella oo ihmisarvoa

  • gopnik
   gopnik 5 päivää sitten +1

   Jep aika helposti on pääteltävissä kenen asioista videolla puhutaan.

 • TNT
  TNT 6 päivää sitten +31

  Kannabis lailliseksi

  • Toneee
   Toneee 5 päivää sitten +1

   Gannalise legabis

  • janne k
   janne k 5 päivää sitten

   ei kiitos mielellään..

  • Chicken Leg
   Chicken Leg 5 päivää sitten +11

   Samppeli mitä vittua?

  • Samppeli
   Samppeli 5 päivää sitten +3

   Hah, mene urheilemaan niin et kannabista tarvitse

 • Tuomo Tamminen
  Tuomo Tamminen 6 päivää sitten +4

  Ainakin videolta näkyy, että Mariialla on ollut rankkaa. Voisikohan hyvällä lastenkasvatuksella ja vanhemmuudella vaikuttaa siihen, ettei nuorista tule huumeiden käyttäjiä?

 • jukka871
  jukka871 6 päivää sitten +1

  Kova ja rohkea aihe.

 • kekkuli
  kekkuli 6 päivää sitten +7

  Tee nyt ruokajonoista vielä yksi video ennen vaaleja.

  • mousse
   mousse 4 päivää sitten

   +shadowflar3 Tämän takia toimitaan puolueena ja puolueella on vaaliohjelma, joissa tehdään konkreettisia(kin) esityksiä tärkeisiin asioihin. Onko mielestäsi niin, että meidän sosiaai- ja terveyspalvelut ovat niin monimutkainen asia, ettei puolueiden ja politikkojen kannata niitä edes pohtia, saati ratkoa?

  • shadowflar3
   shadowflar3 5 päivää sitten

   @kekkuli harvassa on ehdokkaat joilla on yksinään tarjota ratkaisu isoihin kysymyksiin kuin SOTEen tai maahanmuuttoon. Poliitikkoa tyhmempikin tajuaa ettei niihin ole yksinkertaista ratkaisua niin ettei semmosta kannata yrittääkään valehdella kansalle edes vaalien alla.

  • mousse
   mousse 6 päivää sitten +6

   +kekkuli Asiaa puhut. Onko jollekin selvinnyt, miten tässä Liikeessä päätöksiä tehtäis ihan oikein konkreettisesti? On aivan käsittämätöntä, että Hjalliksella ja näin myös Liike Nytillä on näin seurattu FIclips-kanava, jota ei yritetäkään käyttää millään tavalla järkevästi ja uskottavasti yhteiskunnallisesti tärkeimpien ja haasteellisimpien asioiden ja konkreettisten esitysten ja tavoitteiden esilletuontiin - vieläpä interaktiivisesti katsojien kanssa.

  • kekkuli
   kekkuli 6 päivää sitten +9

   +KakstahtiPoikkarnat Pelkkää populismia nämä videot on. Ei mitään oikeaa asiaa miten ratkaistaan suuret ongelmat, SOTE, maahanmuutto jne. Eikö ole mitään osaamista vai miksi ei tule asiaa tällä kanavalla.

  • KakstahtiPoikkarnat
   KakstahtiPoikkarnat 6 päivää sitten +1

   kekkuli oikeesti ootko tosissas et hjallis tekee näit videoita joitenki äänien takia:D

 • SpurdoGarhu
  SpurdoGarhu 6 päivää sitten +66

  Juuri tämä! Huumeriippuvaisia pitää kohdella sairaina, eikä rikollisina. Laittomuus ja leimaus estää hoitoon menoa, koskaa pelkää jäävänsä kiinni tai tulee syrjityksi. Pitäisi ottaa portugalin käytäntö suomeen, eikä rangaista käytöstä vaan siirtää hoitoon. Suomessa huumeiden käyttö on ongelma, mutta siitä ei kukaan poliitiikko uskalla puhua.

  • Jaana Kari
   Jaana Kari 4 tuntia sitten

   kommunisticamper kommunisticamper
   Portugalin systeemi on hyväksi todettu.
   Avaa vähän tutkimusta siltä puolelta ja heräät.

  • Tutkin Rannan
   Tutkin Rannan 4 päivää sitten

   +SpurdoGarhu mil tasol oot vitu nisti

  • SpurdoGarhu
   SpurdoGarhu 4 päivää sitten +1

   +kommunisticamper kommunisticamper Niin onkin todella typerää eikö olekkin? Mutta miten tämä liittyy laillisuuteen millään tasolla?

  • kommunisticamper kommunisticamper
   kommunisticamper kommunisticamper 4 päivää sitten

   SpurdoGarhu suuri osa kuolemist tai onnettomuuksist tulee siitä et sä häröilet päissäs se o iha sama kumpaa käytät jos käytät liikaa

  • SpurdoGarhu
   SpurdoGarhu 4 päivää sitten +3

   +kommunisticamper kommunisticamper Vaikka kannabista käyttäisi kuinka monta ihmistä siihe ei kukaan kuolisi kukaan... Tottakai alkoholia käytetään enemmän ei se siitä ole kiinni, mutta jos olet käynyt yhtäkään matikantuntia niin se ratkaisee kuinka monta % käyttäjistä kuolee. Alkoholi kuolemia ei näytetä missään uutisissa, mutta silloi näytetään kun nuori kuolee ekstaasinappiin, eikä edes mainia sitä mihin kuoli, ei ekstaasiin vaan sen vaaralliseen jatkeaineesee. Ja vaikka verorahoja menisi sen kasvattamiseen niin sitä ei tehdä vain laillisuuden vuoksi vaan myös bisneksenä. Kannabisbisnes on jenkeissäkin tällä hetkellä mirjardi luokkaa. Väitätkö, että jos valtiolta saisi ostettua kannabista niin sen rahat ei menisi valtiolle? edit: Sekoitat taas mielipiteet faktoihin. Jos huumemyönteisyys sinua haittaa niin ei siinä mitään, mutta jos öyhötellään faktojen päälle, että en jaksa väitellä, koska en ole samaa mieltä, menee jo lapselliselle tasolle:D

 • Antti Iivanainen
  Antti Iivanainen 6 päivää sitten +3

  Hyvä pätkä !

 • Bob the Builder
  Bob the Builder 6 päivää sitten +16

  Huumeriippuus on HÄPEÄ. Onneksi on olemassa Evoluutio, parhaimmat selviää, ja heikoimmat kuolee pois. Pätee yleensä kaikkeen kehittymiseen. Itse toivoisin, että suomessa olisi samanlainen kulttuuri häpeämisen suhteen, niin kuin Japanissa. Perheelle tuotettu pettymys on erittäin vakava asia siellä, se auttaa pysymään suoralla tiellä.

  • terve moi
   terve moi 5 päivää sitten +3

   +Jaakko Nykyri Siihenhän ei pitäisi olla hirveän vaikeaa uskoa tutkimusten ja kokemusten puoltaessa mallia. Enemmän hämmentää halusi uskoa jo huonoksi todettuun nykymalliin.

  • Jaakko Nykyri
   Jaakko Nykyri 5 päivää sitten +1

   Bluemountain972 sininen vuori uskoo mitä haluaa niinkuin tähänkin asti mutta aika näyttää kuka on oikeassa.

  • Bluemountain972
   Bluemountain972 5 päivää sitten +2

   +Jaakko Nykyri Lisäksi se on ihan totta, että aika monen huumeen riskit ovat vähäiset, etenkin kun vertaa lailliseen alkoholiin sekä tupakkaan. On ymmärrettävää, että nuoren Jaakon on vaikea ymmärtää tätä.

  • Bluemountain972
   Bluemountain972 5 päivää sitten +3

   +Jaakko Nykyri Oletko kuullut Portugalin mallista? Siinä huumeet on dekriminalisoitu ja käyttäjät ohjataan vankilan sijaan hoitoon. Lisäksi porttiteoriaa tukee vain se, että esim. kannabispiireissä diilerit saavat isompia tuloja kun myyvät muitakin aineita. Jos kannabis otetaan verolle, se kaikki raha on pois järjestäytyneeltä rikollisuudelta.

  • Jaakko Nykyri
   Jaakko Nykyri 5 päivää sitten

   Bluemountain972 eli huumeongelma poistuu laillistamalla huumeet ja sanomalla että huumeilla on vähäiset riskit ja että esim. Porttiteoria ei pidä paikkaansa? Jotenkin tuntuu että ei..

 • Puh Karhu
  Puh Karhu 6 päivää sitten +32

  Ei kiinnosta. Ihan oma syy.

  • Vilho Lehikoinen
   Vilho Lehikoinen 5 päivää sitten

   +Samppeli on paremmat mahikset joo, oot siinä oikeessa. Mutta huumeiden ja päihteiden houkutus on nuorille niin suuri ettei se välttämättä katso älyä tai lähtökohtia.

  • Samppeli
   Samppeli 5 päivää sitten

   +Vilho Lehikoinen no se on totta! Yleisesti silti älykkäillä paremmat mahdollisuudet nousta köyhyydestä. Itse en mikään superälykäs ole mutta tarpeeksi älykäs/VIISAS että huumeisiin en ole koskenut. Lähtökohdat on suuri tekijä

  • Vilho Lehikoinen
   Vilho Lehikoinen 5 päivää sitten +2

   +Samppeli älykkäät ihmiset sotkeutuvat päihteisiin ja huumeisiin siinä missä tyhmätkin, lähtökohdista se on kiinni eikä äö

  • Jaakko Nykyri
   Jaakko Nykyri 5 päivää sitten +1

   Samppeli jätähän se äo nyt sikseen. Kaikki tiedetään että sulla on mensan nettitestissä 140.
   Oon samaa mieltä Sun kanssa mutta äo on vammanen mitta erotella ihmisiä toisistaan.

  • Samppeli
   Samppeli 5 päivää sitten

   +neekeri homo aivot kehittyy jopa yli 30v asti. Sivistymätön nuori ei vitussa tajua mihin pahimmillaan aloittaminen voi johtaa. Osa on toki fiksumpia, mutta osa (80-90 ÄO) ei välttämättä tajua. Sen huomaa tästäkin videosta. Tuskin halusi tätä kohtaloa

 • Isäntä
  Isäntä 6 päivää sitten +12

  Aijjaa en tiennyt et käytät huumeita noh niin minäkin :)

  • Isäntä
   Isäntä 6 päivää sitten

   +lul 21 ei oo tarvetta tosijjaam

 • Jere ,
  Jere , 6 päivää sitten +13

  Tee jakso vesa keskisen alkoholismista.

 • Dripeki Official
  Dripeki Official 6 päivää sitten +16

  Paja ei oo huume

  • lil. vege
   lil. vege Päivä sitten +3

   +Lipittäjä Kalja olut ei riitä koska seon vaarallisempaa ja siitä saa vitusti paskemman olon *;DDD

  • Lipittäjä Kalja
   Lipittäjä Kalja 3 päivää sitten

   Näist kommenteista saa aina naurut, aina joku kitkune budipää kommaa tälläsiä, olut pitää riittää (kohtuudella)

  • Iso Käsi
   Iso Käsi 5 päivää sitten

   Sä se olet nero, kuntojuomaako se on... Valoja päälle.

  • Dutch plan der linde
   Dutch plan der linde 6 päivää sitten

   +terve moi tämä

  • terve moi
   terve moi 6 päivää sitten +16

   Onhan se huume koska on laiton päihde, mikä on huumeen määritelmä, mutta ei se silti tee siitä vaarallisempaa kuin esim. alkoholista

 • luka karppinen
  luka karppinen 6 päivää sitten

  👌

 • Nene Pro
  Nene Pro 6 päivää sitten

  Eka

 • Nuutti Hämäläinen
  Nuutti Hämäläinen 6 päivää sitten

  g

 • MOUNTAINBIKING 55
  MOUNTAINBIKING 55 6 päivää sitten

  Eka

 • Zako
  Zako 6 päivää sitten

  Eka

 • Joona Tuominen
  Joona Tuominen 6 päivää sitten +1

  hyvä vidi